Vervangen ondergrondse containers

De gemeente laat al de ondergrondse afvalcontainers in de hele gemeente jaarlijks keuren.

In Antilopespoor staan 10 ondergrondse restafvalcontainers die bij de jaarlijkse keuring zijn afgekeurd en vervangen moeten worden. De containers werken nu nog wel gewoon en leveren nu nog geen gevaar, maar kunnen op den duur gevaar opleveren bij het legen.

De 10 afgekeurde ondergrondse afvalcontainers in Antilopespoor worden donderdag 22 en vrijdag 23 september vervangen.

Omdat de nieuwe containers ook andere en verbeterde veiligheidsvloeren hebben moet bij de containers ook een stukje straatwerk rondom de containers eruit. Ook gaat er nieuwe elektronica in de containers die moet worden omgezet, zodat de afvalpassen ook op de nieuwe containers werken.

Al met al zal dus een paar dagen wat overlast ontstaan rondom de containers. Mogelijke overlast en vragen die bewoners kunnen hebben incl. de antwoorden:

  • Er staat opeens een extra ondergrondse container bij de bestaande container of in de buurt ervan. Er komen toch geen extra ondergrondse containers bij?

§ Antwoord: Nee, er komen geen ondergrondse containers bij. De oude containers worden vervangen voor nieuwe containers.

  • Kan ik mijn afval wel gewoon te allen tijde blijven weggooien?

§ Antwoord: Het vervangen van de containers kan enkele dagen duren per container. Er moet namelijk ook straatwerk rondom de containers worden aangepast en de elektronica in de containers moet goed gekoppeld worden aan de afvalpassen van de bewoners. Uw afvalpas is ook gekoppeld aan al de naastgelegen ondergrondse containers in Antilopespoor. Als u tijdens de omwisseling niet bij de container kunt, dan mag het afval in een ondergrondse afvalcontainer verderop in Antilopespoor worden weg gegooid.

  • Moet ik met deze nieuwe containers opeens extra betalen voor mijn afval?

§ Antwoord: Nee, u betaalt ieder jaar een vast bedrag afvalstoffenheffing. U betaalt niet extra voor het gebruik van deze afvalcontainers.