
Gesprek met de burgemeester
Eerder dit jaar heeft de wijkcommissie een uitnodiging gehad om met burgemeester Ap Reinders te praten over de veiligheid en het cameratoezicht in de wijk. Om een goed beeld van de mening van de wijkbewoners te krijgen hebben we een enquête uitgezet. Wat blijkt? Het gevoel van veiligheid is best groot, maar er is nog genoeg te verbeteren in de wijk.
De enquête was anoniem. De uitslagen zijn begin mei besproken met burgemeester Reinders en gemeente, Portaal en de politie. Een paar punten uit het gesprek:
Veiligheid en cameratoezicht:
Uit de enquête blijkt dat het gevoel van veiligheid best groot is.
Het cameratoezicht wordt door de bewoners over het algemeen positief ontvangen.
Afval:
De grootste ergernis is het afval naast de ondergrondse containers. De boa’s van de gemeente kunnen het afval doorzoeken en als zij een adres kunnen achterhalen, krijgt de betreffende bewoner een boete van minimaal 110 euro. De burgemeester gaf aan dat er een zerotolerance beleid is.
Heb je geen containerpasje? Deze kun je aanvragen bij de gemeente. De eerste is gratis en daarna betaal je 27,50 euro.

Toegankelijkheid voor hulpdiensten:
De gemeente gaat de veiligheidseisen voor de toegankelijkheid van de bovenwoningen onderzoeken, net als de duidelijkheid van de bewegwijzeringsbordjes en de mogelijk van een
verkeerslicht bij de ingang van de wijk.
Hoog groen:
De gemeente controleert regelmatig of het groen het zicht van het verkeer niet belemmert, maar als we in de wijk merken dat het te hoog wordt, wordt de bewoners verzocht dit te melden bij de gemeente. Daarnaast laat de gemeente de afdeling Groen nog eens naar de situatie kijken.
Foutparkeerders:
Op meerdere plekken in de wijk heeft men last van foutparkeerders. Er wordt op de stoep en dubbel geparkeerd. Voor de hulpdiensten is dit lastig, maar ook voor mensen met kinderwagens of rollators. Ook in die gevallen gaan de boa’s boetes uitdelen.
Overlast voetbalkooi:
In de zomer is er vaak ’s avonds overlast bij de voetbalkooi. De gemeente geeft aan dat overlast gemeld kan worden. Alleen dan kan er actie worden ondernomen. Overlast van jongeren kan ook gemeld worden bij het Jeugdpunt: info@jeugd-punt.nl, andere overlast bij de politie.
Foutparkeerders:
Op meerdere plekken in de wijk heeft men last van foutparkeerders. Er wordt op de stoep en dubbel geparkeerd. Voor de hulpdiensten is dit lastig, maar ook voor mensen met kinderwagens of rollators. Ook in die gevallen gaan de boa’s boetes uitdelen.
Overlast voetbalkooi:
In de zomer is er vaak ’s avonds overlast bij de voetbalkooi. De gemeente geeft aan dat overlast gemeld kan worden. Alleen dan kan er actie worden ondernomen. Overlast van jongeren kan ook gemeld worden bij het Jeugdpunt, andere overlast bij de politie.
Melden
Een belangrijk punt dat steeds terugkomt bij het bespreken van de uitslagen van de enquête, is dat de
bewoners de veiligheid en leefbaarheid in de wijk zelf kunnen vergroten door meldingen te doen.
Iedere bewoner van Antilopespoor kan misstanden melden bij de politie, Portaal of gemeente.
Problemen met afval kunnen worden gemeld via de Fixi-app of de website van de gemeente.
Het hele verslag staat op antilopespoor.nl onder ‘nieuws’. Daar kunt u ook de uitslagen van de enquête vinden.
——————————————————————————————————————-
Aan Tafel!

——————————————————————————————————————-
Mooie bijdrage voor buurtkamer van Rabobank
In de Buurtkamer Antilopespoor startte vorig jaar “AanTafel”, een proef waarbij alleenstaande 45-plussers samen betaalbare driegangenmaaltijden nuttigen.
De maaltijden werden thuis bereid en met een winkelkarretje naar de Buurtkamer vervoerd, wat zeer omslachtig was.
Vanwege het succes, met altijd bezette plekken, willen de Stichting en Wijk- en Bewonerscommissie Antilopespoor dit structureel maken door in de Buurtkamer te koken voor en met de deelnemers. De keuken moest worden aangepast.
Portaal leverde kastjes, een vaatwasser en speciale stroomaansluiting; de gemeente betaalde het kookgerei. Stimuleringsfonds Rabobank Midden Nederland draagt €750,- bij voor een fornuis.
Ondertussen loopt er ook nog de weddenschap met Kern met Pit van Katalys. Van het geld wat daarmee binnen komt, houden we de maaltijden betaalbaar.
Vanaf juni 2025 kunnen de maaltijden voor “AanTafel” structureel in de Buurtkamer bereid worden.
Wil jij ook een keer voor je wijkgenoten koken? Neem dan contact met ons op.
——————————————————————————————————————-
Spreekuur wijkbeheerders Portaal Buurtkamer
Twee keer per week is er een spreekuur in de Buurtkamer van Antilopespoor. Je kunt dan gewoon even aanbellen op nummer 50 om je vraag te stellen aan een van onze wijkbeheerders.
De wijkbeheerders van Portaal in Maarssen zijn Mike van der Vlist en Sijmen Mook.
De spreekuren worden elke week gehouden op:
Maandag van 11.00 tot 12.00 uur
Donderdag van 14.00 tot 15.00 uur
Op feestdagen is er geen spreekuur.
Bellen met Portaal
Je kan ook met Portaal bellen om een vraag te stellen. Portaal is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 16.00 uur. Het telefoonnummer van Portaal is: 088 – 767 82 25.