Toename aantal woninginbraken

Logo-ALARM-WAPB-totaal-transparant-kleinOp verzoek van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente de volgende oproep:
Graag willen wij vragen weer extra alert te zijn in de wijk. De afgelopen weken zien we een toename van het aantal woninginbraken en autokraken. Vannacht is er een autobrand geweest in Reigerskamp.
De zomervakantie is in volle gang en veel mensen zijn op vakantie. Een ideale tijd voor inbrekers. De extra ogen en oren in de wijk kan politie goed gebruiken. Mocht u een verdachte situatie zien, dan altijd 1-1-2 bellen.

Preventietips
Ook in en om uw eigen huis kunt u maatregelen nemen, die de kans op een inbraak verkleinen. Hou ramen en deuren gesloten, ook wanneer u maar even weg bent, of wanneer u thuis geen zicht heeft op het betreffende raam of de deur. Inbrekers kiezen altijd de gemakkelijkste en de snelste weg.
Ze komen binnen door een open raam of een niet afgesloten achterdeur. Deuren die niet op slot zitten, worden opengebroken. Voor preventietips kunt u terecht op www.politie.nl.