Superspeelspoor i.v.m. werkzaamheden gesloten

SVHet afgelopen jaar is er veel aandacht geweest voor het verwijderen van speeltoestellen in de gemeente. Onlangs is er door het college van B&W besloten om op een aantal locaties oude speeltoestellen versneld te vervangen. Ook is toegezegd dat er geen toestellen meer verwijderd worden tot deze ook echt vervangen kunnen worden, tenzij er ernstige risico’s zijn.

Vandaag heeft onze aannemer laten weten dat de staat van onderhoud van het Superspeelspoor (natuurspeelplek Reigerskamp) niet meer op orde is. Graag brengen wij u op de hoogte van de gevolgen hiervan.

Onderhoud Superspeelspoor (natuurspeelplek Reigerskamp)
Al langer is bekend dat de speelplek steeds meer onderhoud vraagt. Onze aannemer houdt de speelplek om die reden nauwlettend in de gaten, zodat benodigde reparaties direct kunnen worden uitgevoerd. Vandaag hebben wij bericht gehad van de aannemer dat van een groot aantal speeltoestellen de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden. Om deze reden hebben wij deze speeltoestellen afgesloten voor publiek. Vervanging is (door de levertijd van onderdelen) pas mogelijk in 2017, daarom hebben wij gekozen voor een tijdelijke oplossing. In de eerste week van december a.s. start de aannemer met de werkzaamheden. Naar verwachting duren de werkzaamheden circa 3 a 4 weken. Wij zullen de raad en de omwonenden hiervan op de hoogte stellen.

Wat is er aan de hand?
De houten palen van de speeltoestellen zijn verrot en dit zal door de weersomstandigheden alleen maar verergeren. Om de stevigheid van de constructie te waarborgen zal de aannemer deze palen “stutten”. Daarnaast wordt de kabel onder één van de touwbruggen vervangen.

Planning werkzaamheden
17 november Afsluiten speelplek, communicatie omwonenden en wijkcommissie
Eerste week december Start werkzaamheden voor de tijdelijke constructie
3 a 4 weken Werkzaamheden

Vragen en opmerkingen
Heeft u naar aanleiding van dit wijkbericht vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met gemeente Stichtse Vecht via telefoonnummer 14 0346.