NLdoet in Antilopespoor 22 maart 2014

DrukwerkAanmelden voor NL Doet, zoeken naar vrijwilligers, kijken welke planten je wilt. Zijn ze dier- en kindvriendelijk, trekt het vogels en vlinders aan? Waar zetten we ze neer? Wat voor gereedschap hebben we nodig? Kaarten maken met plantinstructies per locatie.
We vonden dat de vrijwilligers ook wel wat voor de inwendige mens kon gebruiken, dus boodschappenlijstje maken en inkopen doen. Maar dan ben je er nog lang niet.


Vrijdag zijn de planten en 2 bomen gekomen en hebben we sommige stukjes al onkruidvrij gemaakt , daarna alle plantjes uitgezocht en verdeeld in bakken voor de verschillende plekken en gestickerd.
Dan is eindelijk de dag is aangebroken, na een kleine regenbui net voor aanvang blijft het gelukkig verder droog. De opkomst is groot. Er waren bij elkaar 17 vrijwilligers aanwezig. Na de uitleg zijn ze in drie groepen verdeeld.
op wegGroep 1 ging naar het stukje grond onder aan de fiets doorgang naar Duivenkamp. Daar moest een stuk grond omgespit worden en een boom en veel plantjes worden geplant.
Groep 2 ging naar “de binnentuin” daar moesten ze ook een stuk spitten en dan plantjes planten.
Groep 3 is bezig geweest het stukje grond naast 500. Daar werden extra planten geplaatst
Na de pauze splitsten de groepen zich weer op. Sommige waren al klaar met hun stukje grond en die werden naar andere plekken in de wijk gestuurd om daar de boel op te fleuren. Waren ze daar mee klaar kwamen ze weer naar de thuisbasis en daar werd gekeken of er nog ergens hulp nodig was of ze konden naar huis als ze dat wilde.
De grootste klus was toch wel het stukje grond waar de boom werd geplant. Zij zijn tot tegen zes uur bezig geweest. Daarna hebben we nog even gezellig nagepraat onder het genot van een kopje koffie of thee.

binnentuinNieuwe plannen zijn al gesmeed. De vrijwilligers ontvingen voor hun inzet een kleine herinnering.Iedereen vond het een succesvolle en erg leuke dag die voor herhaling vatbaar is.

Moe, koud en voldaan ging ieder rond een uurtje of zeven naar huis.
Wij willen Bevanos, Portaal, NLdoet maar vooral de vrijwilligers heel erg bedanken voor hun hulp en inzet.