Meer woninginbraken in Maarssen(broek)!

De laatste tijd vinden er veel woninginbraken plaats in Maarssen-dorp en Maarssenbroek, vooral op donderdagavond en zaterdagnacht.
In 2016 zijn er al 22 inbraken gepleegd in geheel Maarssen, vorig jaar waren dit er ‘maar’ 12.

Alert op verdachte situaties
De oren en ogen in de wijk van de verschillende WhatsApp-groepen is essentieel bij de aanpak van woninginbraken. Met uw medewerking hopen wij het aantal woninginbraken te laten dalen!

Geen tijd voor twijfel: bel 1-1-2 bij verdachte situaties! Mocht u een verdachte situatie zien, of een vermoeden hebben dat er iets niet klopt bel dan 1-1-2.
Geen spoed: 0900-8844 Is er geen spoed, maar heeft u wel informatie of een tip voor de politie? Bel dan 0900-8844.

Preventietips
Ook in en om uw eigen huis kunt u maatregelen nemen die de kans op een inbraak verkleinen. Houd ramen en deuren gesloten. Ook wanneer u maar even weg bent, of wanneer u thuis geen zicht hebt op het betreffende raam of de deur. Inbrekers kiezen altijd de gemakkelijkste en de snelste weg.
Ze komen binnen door een open raam of een niet afgesloten achterdeur. Deuren die niet degelijk op slot zitten, worden opengebroken met breekwerktuig. U kunt inbrekers afschrikken door uw huis goed te verlichten met buitenlampen, bewegingsmelders, en door goede sloten, grendels of alarmsystemen aan te brengen. Hoe groter de kans om gezien te worden, des te kleiner is de kans op ongewenst bezoek.

Meer preventietips vindt u op www.politiekeurmerk.nl en op https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html