Blauwe zone rondom Bisonspoor

Donderdag 17 september was er na lange tijd weer een klankbordgroep. Van deze klankbordgroep waren twee punten belangrijk om met de inwoners van Antilopespoor te delen.

Blauwe zone
Naar aanleiding van de vele klachten over lang parkeren in Bisonspoor en de wijken daar omheen door forenzen en mensen die op en bij Bisonspoor werken is men bij de gemeente gaan kijken hoe dit op te lossen is. De invoer van een blauwe zone lijkt daarbij de oplossing. In de klankbordgroep zal men gaan kijken hoe dit te verwezenlijken is. Het gaat om de wijken Bisonspoor, Antilopespoor, Duivenkamp en Kamelenspoor.

De insteek van wijkcommissie Antilopespoor is dat de inwoners van de wijken niet de dupe mogen worden van de bouwdrang en het parkeerbeleid van Wintertrust. Wij hebben iedere keer aangegeven dat we het zeer vreemd vinden dat mensen die in winkelcentrum Bisonspoor werken, niet gratis gebruik mogen maken van de parkeergarage. Daarnaast hebben we voorgesteld een braakliggend terrein in te richten voor parkeren en vandaar uit forenzenbusjes te laten rijden.
P2 blijft in ieder geval open tot eind 2021.

De inrichting van het marktplein Bisonspoor
Eerder werd aangegeven dat men 1 september zou starten met de inrichting van het marktplein. Op de vraag vanuit de klankbordgroep waarom de herinrichting nog niet gestart werd kwam het antwoord dat er een foutje bij de aanbesteding is gemaakt, waardoor er nu bezwaarprocedures lopen. Het kan dus nog wel even duren voor de markt terug is op zijn plek en we gezellig op het plein kunnen verblijven