Herinrichting marktplein Bisonspoor uitgesteld

De herinrichting van het marktplein bij Bisonspoor is uitgesteld tot 1 september. Ook het plaatsen van de nieuwe gevelpanelen bij parkeergarage P1 is uitgesteld.
In een wijkbericht licht de gemeente de laatste stand van zaken toe.

Uitvoering marktplein later van start
In februari heeft de gemeente in een wijkbericht aangegeven dat de gemeente voor de zomer wil starten met de aanpassingen van het marktplein. De start van de herinrichting moet helaas worden uitgesteld omdat een aantal technische zaken meer tijd vraagt. Pas als die zaken geregeld zijn, kan gestart worden met de aanbesteding.
De gemeente heeft besloten om pas na de bouwvakvakantie, op 1 september, te starten met de uitvoering van het werk. Zo wordt voorkomen dat het plein er de hele zomer als een zandbak uitziet. Men streeft ernaar om het marktplein rond 15 november 2020 op te leveren.

Het marktplein wordt een autovrij plein waar het fijn verblijven is met groen, bomen, zitbanken, een speelplek en terrassen. Er zijn geen bezwaren gekomen tegen het verkeersbesluit dat deze (bijna autovrije) inrichting mogelijk maakt. Dat betekent dat het besluit nu definitief is en dat het plein kan worden inrichten zoals dat het eerder gepresenteerd is.
Het inrichtingsplan is terug te vinden op www.bisonspoor2020.nl

Gevels P1 parkeergarage
Aan de buitenzijde van de parkeergarage (P1) zit op dit moment nog steeds de tijdelijke gevelbekleding gemonteerd. De nieuwe gevelpanelen zijn geproduceerd en liggen klaar om gemonteerd te worden. Helaas is de leverancier van de panelen failliet gegaan, waardoor de daadwerkelijke levering aanzienlijke vertraging heeft opgelopen. Winter Trust –eigenaar van de parkeergarage- is in gesprek met de curator om ervoor te zorgen dat deze panelen alsnog geleverd en gemonteerd kunnen worden. Dit kost helaas tijd en daarom is op dit moment nog geen concrete planning te geven over de montage van de nieuwe gevel.