Denk mee over groenkwaliteiten van jouw leefomgeving!

Gemeente Stichtse Vecht heeft een prachtige groene uitstraling en dat willen we graag zo houden. Daarom willen we samen met inwoners en belangenorganisaties onze belangrijke groenstructuren in beeld te krijgen op basis waarvan de komende maanden een visie en ambitie op het openbaar groen wordt opgesteld. Het project is gefaseerd in vier gebieden: Maarssenbroek, Loenen, Breukelen en Maarssen-Dorp. Op donderdag 16 februari van 16.00 uur tot 19.00 uur start de gemeente in park Maarssenbroek bij het Milieu Educatief Centrum met een inloopbijeenkomst. Uw ideeën en inbreng zijn daarbij van harte welkom.

In samenwerking met de firma Witteveen + Bos werkt de gemeente aan het groenstructuurplan. Wethouder Beheer leefomgeving Eric Balemans: “Deze visie op het openbaar groen is een belangrijke basis voor al het gemeentelijk beleid, zoals voor ruimtelijke ontwikkelingen en voor de dagelijkse inrichting en beheer van de openbare ruimte. Groen in de wijk is voor veel inwoners een belangrijk onderdeel van hun leefomgeving en hoe ze die beleven. Daarom vragen we inwoners, wijkcommissies en (natuur-)organisaties om mee te denken en mee te praten. U kunt op verschillende manieren meepraten, dus doe mee!”

Meedenken en meepraten
U kunt meepraten op basis van een zogenoemde groenruimtekaart. Graag willen we weten wat u belangrijk vindt als het gaat om het groen in uw buurt. Welke waarde geeft u aan het groen in uw omgeving, waar zijn aandachtspunten of heeft u ideeën voor verbetering? U kunt op verschillende manieren meedenken:

• U kunt voor Maarssenbroek vanaf 2 februari online uw mening geven op www.groenstructuurstichtsevecht.nl. Ook kunt u hier terecht voor meer informatie over het groenstructuurplan en de laatste ontwikkelingen.
• Op donderdag 16 februari van 16.00 uur tot 19.00 uur vindt de eerste gebiedsbijeenkomst plaats in park Maarssenbroek bij het Milieu Educatief Centrum.