Bericht gemeente: idee voor wijkpark

We weten dat er een aantal uitdagingen zijn in het wijkpark Maarssenbroek op het gebied van het beheer en onderhoud, hondenuitlaatbeleid en het Superspeelspoor. We erkennen dat deze uitdagingen moeten worden opgelost. Dit vraagt echter om grote ontwikkelingen, waar we op dit moment plannen voor voorbereiden.

Tegelijkertijd weten we dat er ook veel inwoners met veel plezier gebruik maken van het wijkpark. Er zijn verschillende initiatieven ontstaan die het park aantrekkelijk maken. Maarssenbroekers recreëren, spelen of sporten er graag. Er zijn al een aantal ‘vrienden van het wijkpark’ ontstaan, en er zijn vast nog veel meer inwoners die het park een warm hart toedragen! In het eerste jaar van het project ‘Gezonde Buurten’ hebben we veel positieve energie kunnen creëren rondom het park. Goed nieuws, want we gaan vanaf vandaag nog een jaar aan de slag met Gezonde Buurten in het park!

In het tweede jaar Gezonde Buurten kunnen we, met hulp van Jantje Beton/IVN, nóg een jaar ideeën van inwoners realiseren voor het wijkpark. Daarbij kun je denken aan kleine projecten, zoals een moestuintje of vlindertuin, maar ook aan activiteiten zoals een buurtcamping. Zo kunnen we het wijkpark met elkaar nog een groener, vrolijker en gezonder maken! Dan wordt het een park waar veel te beleven is.

Voor mensen die mooie ideeën hebben en zich graag willen inzetten om deze ideeën te realiseren, is vanaf vandaag het formulier via https://sportpuntstichtsevecht.nl/wijkparkwensen beschikbaar. Op 6 november tussen 17:00 – 19:00 uur is iedereen welkom bij het ‘ideeëndiner’ in het MEC, Maarssen. Daar kijken we samen met een speciale jury naar alle ideeën die zijn ingediend en beslissen we met elkaar welke projecten we gaan uit voeren en hoe we dat gaan doen.

Ideeën aanleveren en ideeëndiner op woensdag 6 november!

Klik op onderstaande link om de uitnodiging te lezen:
https://www.antilopespoor.nl/wp-content/uploads/2019/10/Uitnodiging-ideeendiner-6-november.pdf