Antilopespoor doet weer mee met NLdoet!

NLdoet logo 2016 (web)Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk.
Zo ook in Antilopespoor.

Het betreft het aanbrengen van extra huisnummerverwijzing in de wijk. Dit alles om de vindbaarheid voor vooral de hulpdiensten te verbeteren. Onze wijk is een zgn. bloemkoolwijk waar iedereen zich helemaal suf zoekt. De huidige huisnummerbordjes zijn ’s avonds niet te zien vanwege gestapelde bouw. Daarom willen wij op zichtbare punten extra verwijzingen aanbrengen. Het betreft ongeveer 160 bordjes.

De gemeente heeft eerder al in samenwerking met ons de gemeentelijke verwijzingen op orde gebracht en Portaal heeft in overleg met ons duidelijke extra nummerbordjes laten maken. Deze bordjes hebben wij inmiddels in ons bezit. Nu zijn wij nog dringend op zoek naar mensen die ons willen helpen de bordjes te bevestigen. Hier hebben wij mensen voor nodig.

Het betreft een klus door de hele wijk, er wordt gewerkt in kleine groepjes. Wij zorgen tussendoor voor een lekkere late lunch! We beginnen om 13.00 uur.

Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden via www.nldoet.nl. 

Het succes van NLdoet blijkt al uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2015 waren al 300.000 vrijwilligers actief bij zo’n 7.600 klussen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. “We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk! Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, ontdekt allerlei nieuwe dingen over je klusgenoten én je helpt er ook nog eens een maatschappelijke organisatie mee. En zij hebben daar het hele jaar plezier van!“

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.