AntiLopendNieuws maart 2024

Samen de wijk mooier en socialer maken!

De wijk Antilopespoor is een prachtige plek om te wonen, maar we kunnen het altijd nog beter maken. De wijkcommissie wil graag samen met alle bewoners de wijk nog mooier, schoner, groener en socialer maken.

Hoe kan je meedoen?

  • Buurtkamer: Kom naar de Buurtkamer (huisnummer 50)! Dit is dé plek om elkaar te ontmoeten, activiteiten te organiseren of gewoon even te ontspannen. De Buurtkamer is geopend op vrijdag van 15:30 tot 17:00 uur (dit zij de nieuwe tijden vanaf 29 maart 2024!).
  • Praat mee met de wijkcommissie: Heb je ideeën voor de wijk? Laat je stem horen via wbcantilopespoor@gmail.com of kom naar de Buurtkamer!
  • Doe mee met een activiteit: Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd in de wijk, zoals binnenkort de Opschoondag. Blijf op de hoogte via onze social media.
  • Help je buren: Houd je straat schoon, help een oudere buur met de boodschappen of de tuin, organiseer een straatbarbecue. Kleine gebaren kunnen een groot verschil maken.

De wijkcommissie is er voor alle bewoners. We willen graag samen met jullie de wijk nog beter maken. Dus heb je ideeën, suggesties of wil je je gewoon aanmelden als vrijwilliger? Mail ons via wbcantilopespoor@gmail.com of kom langs in de Buurtkamer.
We zien je graag!

Groen aan de buurt

De natuurorganisaties Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) werken samen vanuit hun eigen expertise in het programma Groen aan de Buurt. Het programma wordt gesubsidieerd door de provincie Utrecht.

Het goede nieuws is dat er een project Groen aan de Buurt gestart wordt in Antilopespoor. Het project heeft als missie om van een versteende wijk een groenere wijk te maken, meer biodiversiteit te creëren en een beter klimaat, of gewoon gezelligheid en ontmoetingen stimuleren.
 
Deze buurtaanpak Groen aan de Buurt is een participatieproces van een jaar waarbij bewoners worden uitgenodigd, gefaciliteerd en begeleid bij het omzetten van ideeën naar concrete uitvoering in de buurt. Het doel: een impuls van de groene leefomgeving én meer actieve samenwerking tussen bewoners onderling en tussen bewoners en de gemeente.
Concreet doel: we willen minimaal 4 plekken in de wijk groener maken.
Houd je brievenbus en onze social media in de gaten om op de hoogte te blijven.

Opschoondag

de “buit” van 2020

Zin om samen de handen uit de mouwen te steken en onze wijk een stukje schoner te maken?  Het is bijna tijd voor de landelijke Opschoondag en we kunnen jouw hulp goed gebruiken!
Wanneer: 23 maart om 13:00 uur
Waar: Buurtkamer op no. 50.
Wat: Samen zwerfafval opruimen en onze omgeving een opfrisbeurt geven!
We sluiten om 14:30 uur af met
warme chocolademelk met een kleine verrassing.

Trek je schoenen aan, verzamel je vrienden en familie, en we gaan samen een positief verschil maken voor onze wijk. Tot dan!

Social Mediawizard gezocht!

Ben jij gepassioneerd over sociale media, met name Instagram en wil je een positieve impact hebben op jouw wijk?Dan zijn wij op zoek naar jou om de wijkcommissie te versterken of ons te leren hoe een en ander werkt!

Door gebruik te maken van jouw kennis en vaardigheden op het gebied van sociale media, kunnen we onze boodschappen efficiënt verspreiden en meer mensen bereiken.

Dus, als je klaar bent om jouw passie voor sociale media in te zetten voor een goed doel en (tijdelijk) deel wilt uitmaken van een geweldig team, twijfel dan niet om je aan te melden of meer informatie op te vragen.
Stuur een berichtje naar wbcantilopespoor@gmail.com.
Dank je wel voor jouw overweging en we kijken ernaar uit om van je te horen!

Uitbreiding commissies

Sinds kort is onze commissie uitgebreid met twee bewoners: Sher van Dongen en Jelleke Wielsma.

Sher gaat zich voornamelijk buigen over de kinderactiviteiten. Zo wil zij deze zomer een voetbaltoernooi houden.
Heb je zin om mee te doen met dit voetbaltoernooi, vorm dan alvast met je vrienden een team en ga lekker oefenen.

Jelleke Wielsma gaat de WBC voornamelijk administratief ondersteunen.

Beide dames zijn super-enthousiast en wij zijn helemaal blij met de extra handjes en nieuwe ideeën.
Welkom Sher en Jelleke.

Korte berichtjes

  • Ter hoogte van de huisnummers vanaf 502 is een nieuwe speelplek aangelegd, een zogenaamde speelaanleiding. Ons lid Stephanie is daar bijna drie jaar mee bezig geweest en uiteindelijk is de plek nu ingericht. Weliswaar niet helemaal waar om gevraagd is, maar wel een verbetering. We bedanken Stephanie voor haar inzet.
  • Steeds vaker liggen er hondendrollen in de wijk. Dat vinden we erg jammer, zeker omdat nu ook de speeltuintjes als uitlaatplek worden gezien. Niet doen, gewoon lekker een stuk met je hond gaan wandelen en buiten de wijk uitlaten. Hond blij, maar je wijkgenoten nog blijer. En heeft je hond toch een keer een ongelukje, ruim het dan even op. Er hangen op verschillende plekken poepzakhouders. Alvast bedankt!
  • De Buurtkamer is vanaf 29 maart iedere vrijdag van 15:30 tot 17:00 geopend. U kunt dan terecht voor een praatje, kopje koffie of thee en met je idee!
  • Voor in de wijk hangt een wijkkast. Hierin kan je etenswaar leggen die je zelf niet meer eet of lust. Steeds meer wordt deze kast als een soort dumpkast gebruikt voor allerlei spullen waar men vanaf lijkt te willen, zelfs een vuilniszak met kleding werd erbij geplaatst. Dit is echt niet de bedoeling. Goede kleding en speelgoed kunnen naar de kringloop. Gebruik de kast om voedselverspilling tegen te gaan.
  • Weet je dat wij een speciale WhatsApp-groep hebben, waarin we elkaar kunnen waarschuwen als er iets verdachts of gevaarlijks in de wijk gebeurt of als we een kind kwijt zijn? Niet om te chatten, maar puur voor onze veiligheid en ons welzijn. Wil je je ook aanmelden, stuur dan een mail met daarin je naam, huis- en telefoonnummer naar ron@antilopespoor.nl .