AntiLopendNieuws 2022-1

Predicaat Kern met Pit

Vrijdag 21 januari ontving de voorzitter van Stichting Antilopespoor, Ron Druppers, uit handen van Ferdinand Hoogewoud van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij het predicaat Kern met Pit. Naast het predicaat en het compliment ontving Stichting Antilopespoor een mooie cheque ter waarde van
€ 1000,00 omdat het project “Upgrade van de voetbalkooi” was gerealiseerd. Dit geld wordt gereserveerd voor een volgend project van de stichting in de wijk.

Cruyff Legacy 14K run

De QR-code naar de donatiepagina

Johan zei ooit eens: “Als je iets voor een ander kunt doen, dan moet je dat doen”. En jij kan kinderen helpen, gewoon door mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K. Zo simpel kan het zijn. Op zondag 24 april 2022, een dag voor Johan zijn 75e geboortedag, komen vanaf de Johan Cruijff ArenA duizenden deelnemers rennend of wandelend in actie. Samen halen ze geld op zodat kwetsbare kinderen zich kunnen ontwikkelen door sport. Want dat is helaas lang niet altijd vanzelfsprekend, maar wel van levensbelang.

Namens de Stichting Antilopespoor loopt onze wijkgenoot Barbara van Welie mee. Zij loopt vaker om voor goede doelen geld op te halen en nu dus voor ons de 14K Run. Steun, via Barbara, ook kwetsbare kinderen en doneer ook. Voor de weken voorafgaande aan de 14K Run organiseren wij verschillende activiteiten in de wijk om Barbara een dikke buidel geld mee te kunnen geven. Doe mee, doneer! Hou onze social media in de gaten voor meer informatie.

Fixi App

Graag willen wij je wijzen op de Fixi app. Hierin kunnen meldingen gemaakt worden richting de gemeente. Kom je loszittende stoeptegels tegen? Gevaarlijke wegsituaties of kapotte bankjes? Meld dit dan via de Fixi app. Te vinden in de Google Playstore en in de Apple App store.
Natuurlijk kun je ook nog altijd meldingen doen via de website van de gemeente of telefonisch: 14 0346.

Landelijke lancering van de 112-App

Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen vanaf januari via een app de meldkamer bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt. Wie de app downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer van politie, brandweer en ambulance, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen. De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken.

Via de 112NL app krijg je contact met een meldkamer in Nederland en start de centralist indien noodzakelijk een chatgesprek. Ook kun je aangeven in welke taal je wilt communiceren. De app kent een vertaalfunctie met 109 talen, die ook tijdens het chatten kan worden gebruikt. De app deelt automatisch de locatie van de melder met de meldkamer. Op basis van de ervaringen wordt de app verder doorontwikkeld. In de toekomst wordt de app uitgebreid met het meesturen van beeld en videomateriaal en een ik-kan-niet-praten-knop.

De app is vanaf 12 januari 2022 beschikbaar in de bekende appstores Google Play Store en Apple App Store.

Meer informatie op: www.landelijkemeldkamer.org.

Landelijke Opschoondag

Net zoals vorig jaar doen wij mee met de landelijke Opschoondag. Op deze dag wordt er door heel Nederland zwerfafval opgeruimd door burgers. Dit jaar gaan wij dit doen op zaterdag 19 maart tussen 12.00 en 14.00. Uiteraard kunnen wij altijd extra handen gebruiken. Vind jij een schone wijk fijn en wil jij je steentje bijdragen?

Meld je dan aan via wbcantilopespoor@gmail.com of kom naar de verzamelplek bij de voetbalkooi. Tot dan!
Hou onze social media in de gaten voor meer informatie.

Korte berichtjes

· Achter de wijken Boomstede tot Zwanenkamp loopt het wijkpark Maarssenbroek, welke een   mooie groene strook vormt tussen de wijken van Maarssenbroek en de snelweg A2. Het park biedt ruimte voor mens en dier en geeft een kijkje in de natuur. U kunt er: spelen, wandelen, honden uitlaten, hardlopen, natuuronderwijs volgen in het MEC, de kinderboerderij bezoeken of sport beoefenen. Het park wordt deels onderhouden door vrijwilligers, die ook maandelijks een nieuwsbrief uitbrengen.                                     Meer op: wijkparkmaarssenbroek.nl.

· Vanaf 16 maart kunt u wekelijks op woensdagochtend van 9.30—11.30 terecht voor een kopje koffie in Second Base, gebouw Safari in Bisonspoor.  De activiteit wordt georganiseerd door Wijkcommissie Bisonspoor.

· Weet u dat wij een speciale WhatsApp-groep hebben, waarin we elkaar kunnen waarschuwen als er iets verdachts of gevaarlijks in de wijk gebeurt of als we een kind kwijt zijn? Niet om te chatten, maar puur voor onze veiligheid en ons welzijn. Wil je je ook aanmelden, stuur dan een mail naar ron@antilopespoor.nl met daarin je naam, huisnummer en telefoonnummer.

· 6x per jaar kunt u gratis grof afval op laten halen door de gemeente. U moet dit wel vooraf melden bij de gemeente. U ontvangt dan een berichtje met de melding waar en wanneer u uw grof afval mag neerzetten. Doe dit niet eerder dan dit tijdstip. U loopt dan het risico om een boete te krijgen en de buurt kijkt weer dagen tegen een berg troep aan.

· Voor in de wijk staan ondergrondse containers voor oud papier, afgedankte kleding, glas en plastic/blik.
U kunt daar kosteloos gebruik van maken. De containers werken zonder pas.