Zorgmaatje aan Huis

Ongeveer 35% van de 16-plussers (circa 5 miljoen mensen) geeft mantelzorg aan bekenden of naasten in Nederland. Door het bieden van aanvullende mantelzorg zet Zorgmaatje aan Huis zich in om deze mensen te ontlasten bij vakantie, ziekte of overbelasting. Sinds kort is de organisatie ook in de regio Woerden actief. De coördinatie hiervan gebeurt vanuit Kamerik.

Op 1 april jl. is Susanne van den Bosch gestart als Zorgondernemer bij Zorgmaatje aan Huis regio Woerden. In deze rol coördineert zij vanuit haar kantoor in Kamerik aanvullende mantelzorg voor mensen die hulp nodig hebben in de gemeenten Woerden, De Ronde Venen en Stichtse Vecht. Het is fijn voor mantelzorgers om dit even uit handen te kunnen geven als het (tijdelijk) iets te veel wordt. Zorgmaatje aan Huis biedt dan aanvullende mantelzorg, ook wel respijtzorg genoemd. 

Daarvoor werkt de organisatie samen met gemotiveerde en enthousiaste Zorgmaatjes die in dezelfde regio wonen als de cliënt. De Zorgmaatjes kunnen bijvoorbeeld boodschappen doen, samen een wandeling maken of de client begeleiden naar een arts of vereniging. Daarnaast brengen Zorgmaatjes gezelligheid en gezelschap. Voor hun inzet ontvangen Zorgmaatjes een bijdrage die vanuit verschillende regelingen kan worden vergoed.

Van den Bosch heeft nog ruimte voor Zorgmaatjes die zich willen inzetten voor mensen in de buurt. ‘Zorgmaatje aan Huis worden is een goed idee voor wie parttime wil werken en graag iets betekent voor een ander. Met enkele uren werk, per dag of per week, kun je écht het verschil maken in iemands leven. Iemand helpen is een kleine moeite en je maakt iemand er erg ontzettend blij mee!’, zegt ze. Ook mensen die, al dan niet tijdelijk, behoefte hebben aan extra ondersteuning kunnen contact met haar opnemen. ‘Na persoonlijke kennismaking ga ik graag op zoek naar een Zorgmaatje dat bij hen past!’

www.Zorgmaatjeaanhuis.nl/location/woerden