Vrijdag 21 januari ontving de voorzitter van Stichting Antilopespoor, Ron Druppers, uit handen van Ferdinand Hoogewoud van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij het predicaat Kern met Pit. Het complimentenmeisje deelde een mooi en lief compliment uit. Naast het predicaat en het compliment ontving Stichting Antilopespoor een mooie cheque ter waarde van € 1000,00 omdat het project “Upgrade van de voetbalkooi” was gerealiseerd. Dit geld wordt gereserveerd voor een volgend project van de stichting in de wijk.
Kern met Pit
Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. …Dat is ons dus mooi gelukt, ondanks de beperkingen door corona.
Ons project: het upgraden van de voetbalkooi
Al jaren stond de voetbalkooi er in zeer slechte staat bij. De netten waren stuk en de vloer was kapot en tegels lagen niet goed meer. Er werd steeds meer geklaagd door de gebruikers en omwonenden. Jaren melden en bedelen bij de gemeente leverde niets op, totdat gebiedswethouder Frank van Liempdt (Lokaal Liberaal) de moeite nam om een kijkje te nemen. Hij schrok ook van de staat waarin de kooi verkeerde. Ook realiseerde hij zich dat de voetbalkooi een belangrijke voorziening is, niet alleen voor de de wijk Antilopespoor, maar voor de hele kern Maarssenbroek.
,,Maarssenbroek krijgt nu de aandacht die het verdient’’
In het kader van Maarssenbroek schoon heel en veilig kon ook de basis van de voetbalkooi aangepakt worden. ,,Maarssenbroek krijgt nu de aandacht die het verdient’’, zegt de gebiedswethouder in het artikel “Straatroven, inbraken, jongerenoverlast: de gemeente gaat een einde maken aan criminaliteit in Maarssenbroek”in het AD van 2 april 2021. De stichting pakte zelf de rest aan: schilderen van de doelpalen, opknappen van de pingpongtafel en de realisatie van een watertappunt (die helaas, ook weer door het coronavirus, nog geen water geeft).