Primeur voor Antilopespoor! De BuurTent komt 14 juni

Logo-ALARM-WAPB-totaal-transparant-kleinIn navolging van verschillende gemeenten elders in Nederland gaat ook gemeente Stichtse Vecht de zogenoemde BuurTent inzetten om de veiligheid in de gemeente te vergroten. Buurtbewoners kunnen er informatie en tips halen over veiligheidsonderwerpen en hoe zij hun wijk veiliger kunnen maken.

De BuurTent wordt voor het eerst opgezet op 14 juni, bij het voetbalveldje in de wijk Antilopespoor in Maarssenbroek. Samen met politie en andere partners geeft de gemeente daar van 16:00 – 19:00 uur voorlichting aan de buurtbewoners.

Inwoners van Antilopespoor zijn van harte welkom voor een bezoek aan de Buurtent. Samen met politie en andere partners gaat de gemeente het gesprek aan met de inwoners over veiligheid in hun wijk. Hoe staat het daarmee? Wat kunnen zij samen doen om die te verbeteren? Wat is Burgernet of een BuurtpreventieApp? Daarnaast krijgen de inwoners adviezen en tips om woninginbraken, fietsendiefstallen, vandalisme en overlast te voorkomen.

Naast de politie, de gemeente, de woningcorporatie en jongerenwerk is ook een beveiligingsbedrijf in de Buurtent aanwezig. Deze geeft advies over hang- en sluitwerk en voert desgevraagd een gratis veiligheidscontrole van woningen in Antilopespoor uit.

Vervolg
De BuurTent zal in de toekomst worden ingezet tijdens veiligheidsdagen. De tent zal ook worden geplaatst wanneer in een bepaald gebied een toename waarneembaar is van woninginbraken, fietsendiefstallen, autokraken en vernielingen.