Officiële opening voetbalkooi door Vanenburg

Zaterdag 23 april om 14:00 uur wordt de gerenoveerde voetbalkooi officieel geopend door niemand minder dan Gerald Vanenburg, een oud-topvoetballer die in de jaren 80 furore maakte. Hij wordt bijgestaan door wethouder Frank van Liempdt. Tweevoudig Nederlands kampioen Freestyle Rowdy Heinen geeft om 14.15 uur een demonstratie Freestyle en zal daarna Tips&Tricks delen.
Het leek de wijk- en bewonerscommissie mooi om de opening juist dit weekeinde te doen, het weekeinde waarin Johan Cruyff 75 jaar zou zijn geworden en waarin ons bestuurslid Barbara van Welie de 14K Run loopt. Uw donatie is van harte welkom.

Gerald Vanenburg, de Cruyff van Sterrenwijk

Gerald Vanenburg

Gerald Mervin Vanenburg (Utrecht, 5 maart 1964) is een voormalig Nederlands voetballer, die na zijn actieve loopbaan een carrière begon als voetbaltrainer. Na Sterrenwijk speelde hij voor Elinkwijk, Ajax, PSV, Júbilo Iwata (Japan), FC Utrecht, AS Cannes (Frankrijk) en TSV 1860 München.

Vanenburg was een zeer technische speler. Net als de meeste technische voetballers in die tijd, deed hij zijn ervaring vooral op met straatvoetbal. Zijn dribbels en bewegingen vormden in 1984 inspiratie voor het maken van de documentaire “Van straat tot stadion.”, een film geheel in het teken van Vanenburg. Leo van Veen (ex-speler FC Utrecht 1970-1982, Ajax 1982-1983): “Iedere vrije minuut was Gerald op straat te vinden.”

Vanenburg vormde in de seizoenen 1984/85 en 1985/86 samen met Marco van Basten en Rob de Wit de voorhoede bij Ajax, die geheel uit Utrechters bestond! Alleen John Bosman, die als 12e speler, en vaak ook als 4e extra spits in de basisopstelling fungeerde, was uit de regio Amsterdam afkomstig (Amstelveen), net als John van ’t Schip.

Vanenburg speelde 42 interlands. Hij maakte als basisspeler deel uit van de selectie van het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd in Duitsland. Met Ajax werd hij drie keer landskampioen (1981/82, 1982/83, 1984/85), met PSV vijf keer (1986/87, 1987/88, 1988/89, 1990/91, 1991/92). Met PSV won hij in het seizoen 1987/88 de Europacup I voor landskampioenen. (Bron: o.a. Wikipedia/Foto: Ron Druppers)

Rowdy Heinen

Rowdy Heinen

Rowdy was al actief als freestyle voetballer voordat hij wist dat er een benaming voor is.
Over de jaren evalueert freestyle voetbal dan ook en Rowdy groeit mee.
Rowdy zit al lang in het spel, zijn kennis en zijn bagage aan trucs is erg uitgebreid.
De ervaring die hij over de jaren heeft opgebouwd is dan ook indrukwekkend: 10 jaar lang performing artist, 2x officieel Nederlands kampioen, een veelvuldig aantal tv-optredens met als hoogte punt “The Freestyle Games”.
Meer over Rowdy op: https://www.rowdyheinenfreestyle.com

14K Run

Johan zei ooit eens: “Als je iets voor een ander kunt doen, dan moet je dat doen”. En jij kan kinderen helpen, gewoon door mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K. Zo simpel kan het zijn.

Op zondag 24 april 2022, een dag voor Johan zijn 75e geboortedag, komen vanaf de Johan Cruijff ArenA duizenden deelnemers rennend of wandelend in actie. Samen halen we geld op zodat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen door sport en spel.

Voor ieder kind is een veilige ruimte voor sport en spel belangrijk. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Dit is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Juist voor deze kinderen steunt en ontwikkelt de Cruyff Foundation sportactiviteiten overal ter wereld.

Barbara van Welie loopt namens onze wijk de 14K Run. Zij doet dit om geld op te halen. U kunt nog steeds Barbara sponsoren. Dat kan via de website van de Cruyff Foundation: https://acties14k.cruyff-foundation.org/actie/barbara-van-welie/donate of via de QR-code

Barbara van Welie

https://youtu.be/roSeqoSdaHQ