De Zorgeloos Wonen Karavaan trekt door Maarssenbroek

logo kom erbijKom Erbij en Zorgeloos Wonen organiseren informatiemiddagen “Veiligheid in en om het huis”.
Op woensdag 21 januari en donderdag 22 januari start de karavaan in Fazantenkamp in de kantine van OSM Voetbal. Aanvang 14:30 uur. Het Thema van de bijeenkomst is langer veilig blijven wonen in eigen huis. Wat heeft u daarbij nodig en bent u er al klaar voor? Zijn de centrale vragen.

Kom Erbij in Maarssenbroek is initiatiefnemer van deze middag en heeft coöperatie Zorgeloos Wonen bereid gevonden met u in gesprek te gaan over wat veilig en zorgeloos wonen inhoudt als je wat ouder wordt.
Kom Erbij organiseert deze middagen zoveel mogelijk bij u in de wijk, zodat u met wijkgenoten het gesprek kunt aangaan. Wij realiseren ons dat veel inwoners nog niet bewust bezig zijn met de dag én zeker niet, de zorg van morgen. Wie stelt zich, als de kinderen net het huis uit zijn, de vraag: Wat kan ik nu doen, om straks prettig te blijven wonen? We schuiven die vraag het liefste voor ons uit. Dat is heel gewoon. Maar of dat zo verstandig is?

logo zorgeloos wonenDe samenleving verwacht immers dat we steeds langer thuis blijven wonen. En al zegt de campagne: De zorg verandert mee! zijn er toch echt een aantal zaken waarin u zelf moet voorzien en die u beter nu al kunt regelen. Wij gaan graag het gesprek aan over wat (brand)veiligheid is in en om het huis. Wat zijn de mogelijkheden om met bijvoorbeeld beeldbellen zorg en welzijn binnen handbereik beschikbaar te hebben?
Een ander aandachtspunt, iets wat men zich vaak al helemaal niet realiseert: heb ik een (zorg)netwerk om me heen of ben ik in alles aangewezen op mijn kinderen. Die wonen vaak op afstand. Vereenzaming dreigt dan snel. Daarom is in Maarssenbroek het netwerk gestart. Elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek, samen dingen ondernemen. Zo wordt ook de opzet van de informatiemiddagen: “ Zorgeloos wonen in eigen Wijk”.

uitnodiging Kom Erbij

Voor meer informatie of aanmelden: 0346-794512
www.zorgelooswonenstichtsevecht.nl
info@zorgelooswonenstichtsevecht.nl