AntiLopendNieuws 2023-1

AntiLopendNieuws maart 2023, jaargang 27, no. 1.

Nationale Opschoondag

Op zaterdag 18 maart is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Samen met vrienden, familie, buren en collega’s steekt heel Nederland de handen uit de mouwen. We maken samen onze straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten schoon. 


Pak jij ook iets op in Antilopespoor? Sluit je bij ons aan. Van 13:00 tot 15:00 uur gaan we zo veel mogelijk plekken in de wijk schoonmaken. Kom om 13:00 uur naar de Buurtkamer om een grijper, hesje, eventueel handschoenen en een zak op te halen.


Mag je nog niet alleen de straat op, vraag dan of je vader of moeder mee wil helpen. Als je klaar bent, krijg je een bedankje en een beker (warme) chocolademelk. Tot zaterdag 18 maart bij de Buurtkamer op nr. 50.

Oproep nieuwe leden

Steeds regelmatiger lopen de leden van de Wijk– en Bewonerscommissie Antilopespoor tegen beperkingen op doordat we allemaal te weinig tijd hebben. Velen van ons hebben een gezin, een baan, zijn mantelzorger of doen ook ander vrijwilligerswerk naast het wijkwerk .

Daarom zijn we op zoek naar serieuze buurtgenoten, die zich ook in willen zetten voor de wijk. Dat kan zijn bij het communiceren met en voor de wijk via de website of facebookpagina, het opzetten van een buurtkameractiviteit of meedenken en meekijken wat er goed en niet goed gaat in de wijk.


Naast dat je met de andere leden overlegt, heb je als WBC-lid soms ook een overleg met andere wijkcommissies, gemeente, Portaal of politie. Het is veelzijdig, maar je krijgt niet altijd wat je wenst of nodig vindt voor de wijk. Ook bewoners kunnen nog wel eens demotiverend reageren.


Nog steeds geïnteresseerd? Stuur ons dan een mailtje met jouw motivatie naar wbcantilopespoor@gmail.com, we nodigen je uit voor een gesprek.

Enquête Buurtkamer

Beste wijkgenoten,

Een tijdje geleden heeft Portaal een buurtkamer gerealiseerd in onze wijk. De buurtkamer is bedoeld als werkruimte van Portaal met spreekuren voor de huurders, maar ook als kleinschalige, laagdrempelige ontmoetingsruimte voor de wijk.

Wij willen wat activiteiten gaan ontwikkelen in de buurtkamer. Je kan dan denken aan o.a. samen koffie drinken, een huiswerkklasje, een reparatiehulppost voor kleine huishoudelijke apparaten enzovoort.

Wij willen graag van jullie horen waar behoefte aan is; of welke ideeën jullie hebben. Hou daarbij rekening dat het om groepjes van 8 personen gaat. Ook willen we weten of je mee wilt helpen bij deze activiteiten.

Mijn idee: ………………………………….

Ik heb interesse in:
O Koffie drinken
O Huiswerkklas
O Spelletjesmiddag
O Reparatiespreekuur
O Creatief bezig zijn
Ik heb behoefte aan:…………………………

Ik wil meehelpen

Vul hier je gegevens in met je telefoonnummer:

Naam: …………………………………………………………….
Telefoon: ……………………………………………………….
Ik wil helpen bij: ……………………………………………
Dagdeel van mij keuze:………………………………….

Kopieer de vragenlijst en stuur naar: wbcantilopespoor@gmail.com of print en gooi in de brievenbus van 665.

Binnenkort meer op Facebookpagina “Buurtkamer Antilopespoor”.

Korte berichten

Binnenkort openen we een facebookpagina “Buurtkamer Antilopespoor” waarop u kunt lezen wat voor activiteiten we in de buurtkamer organiseren.

#SaveTheDate

Op zaterdag 2 september is er weer een kinderkermis in de wijk. Dit mag je niet missen!!!

Weet u dat wij een speciale WhatsApp-groep hebben, waarin we elkaar kunnen waarschuwen als er iets verdachts of gevaarlijks in de wijk gebeurt of als we een kind kwijt zijn? Niet om te chatten, maar puur voor onze veiligheid en ons welzijn. Wil je je ook aanmelden, stuur dan een mail naar ron@antilopespoor.nl met daarin je naam, huisnummer en telefoonnummer.

6x per jaar kunt u gratis grof afval op laten halen door de gemeente. U moet dit wel vooraf melden bij de gemeente. U ontvangt dan een berichtje met de melding waar en wanneer u uw grof afval mag neerzetten.

Voor in de wijk staan ondergrondse containers voor oud papier, afgedankte kleding, glas en plastic/blik. U kunt daar kosteloos gebruik van maken. De containers werken zonder pas.