AntiLopendNieuws 2021-1

Blauwe zone dichterbij

In de vorige nieuwsbrief is gesproken over een blauwe zone. Deze blauwe zone wordt ingevoerd om parkeeroverlast, van forenzen en personeel van omliggende bedrijven, in de wijken te verminderen. Er is nu eindelijk een tekening van de blauwe zone vrijgegeven. Dit is een voorstel dat nog verder besproken gaat worden door het College van Burgemeester en Wethouders en de andere betrokken partijen.

Voordat de blauwe zone wordt ingevoerd, wordt ook nog gekeken hoe een en ander ingevoerd moet worden en wat de gevolgen zijn voor de bewoners (en hun bezoek) van de wijken. Hoe dit eruit zal gaan zien is nu ook nog een vraag. Ook belangrijk is de vraag hoe de gemeente dit gaat handhaven? De handhavers zullen hierin een belangrijke rol innemen. Voorlopig blijven er veel vragen openstaan. Een ding is wel zeker, onze inzet blijft dat het parkeren in de wijk voor de bewoners 24/7 gratis blijft, bijvoorbeeld door gratis ontheffingen.

Landelijke Opschoondag

De Landelijke Opschoondag is dit jaar op 20 maart, maar ziet er wel anders uit dan vorige edities. In verband met de maatregelen tegen corona vragen we je dit jaar om niet samen met buurtgenoten de handen uit de mouwen te steken voor een schone wijk, maar om alleen of met je eigen huishouden een opschoon-ommetje te houden. Een frisse neus en een schone wijk gaan zo mooi samen!

De gemeente ondersteunt de Landelijke Opschoondag van harte. Hou de berichtgeving hierover in de gaten. Zet jij 20 maart alvast in je agenda?

Storing verpest ijspret

Eindelijk zou er weer eens geschaatst kunnen worden op de sloot rondom de wijk, maar door een ‘storing’ in gemaal Haarrijn was het waterniveau gezakt, waardoor het ijs niet meer betrouwbaar was. Dit is een paar jaar geleden ook al gebeurd, toen was het gemaal per ongeluk aangezet.

Toch waren er enkele waaghalzen die het ijs uitprobeerden. Met veel plezier, maar wel link. Hopelijk volgende keer zonder ‘foutje of storing’ wel veilig ijs.

Voetbalkooi

Wat staat de voetbalkooi er momenteel treurig bij. Reden voor de wijkcommissie om te kijken wat we kunnen doen om hem te herstellen. De vloer moet opnieuw gelegd
worden, want zoals deze er nu bij ligt is het vragen om ongelukken. Het kapotte net om het veld heen zorgt voor overlast, ballen vliegen vanuit de kooi zo de omliggende tuinen in en de balkons op. Wij hebben hierover al diverse keren contact met de gemeente gehad. Het is nu even afwachten wat de gemeente gaat doen. De gebiedsregisseur geeft in ieder geval een positief advies op onze aanvraag uit het leefbaarheidsfonds.

Als stok achter de deur zijn we de uitdaging aangegaan met Kern met Pit, een landelijke wedstrijd van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij , die ons helpt een mooie centrale plek bij ons in de wijk te creëren. Zo zijn er al fondsen aangeschreven en zijn er offertes aangevraagd voor de vloer en het net. Maar ook jullie input hebben we nodig, wat heeft het plein nog meer nodig? En wat kunnen we samen met jullie realiseren? Wat is haalbaar? We houden jullie op de hoogte van de vorderingen en ideeën en horen graag wat jullie hierin kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen opknappen van de pingpongtafel etc. Samen kunnen we er vast weer iets moois van maken.

Burgernet

Met Burgernet kun je samen met de politie een misdrijf oplossen, een vermist kind terugvinden of meewerken aan de aanhouding van inbrekers en straatrovers. In heel Nederland hebben al veel betrokken inwoners zich
aangemeld bij Burgernet. Zij maken daarmee hun eigen buurt veiliger.
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie, gemeenten en veiligheidsregio om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Burgernet wordt onder andere door de politie ingezet bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen, zoals bij: overval en beroving, diefstal of inbraak, vermissing, doorrijden na aanrijding.

Als deelnemer onderneem je zelf geen actie, maar kun je reageren op het gratis Burgernetnummer 0800-0011, op 112 of via de button in de App.

Adoptiegroen

Dit stukje grond op de foto hierboven, vlakbij de speeltuin en voetbalkooi, is een stukje grond wat in ‘beheer door bewoners’ is. De bewoonster, die het tuintje bijhield, is verhuisd en sindsdien staat het er nogal troosteloos bij.

Een andere wijkbewoonster heeft nu een oproep gedaan om het stukje tuin samen met wat andere bewoners op te knappen en weer mooi en onkruid vrij te maken en daarna bij te houden. Via de Facebookpagina hebben zich al enkele mensen aangemeld, die er wel weer wat moois van willen maken.

Wij zoeken nog wat bewoners met groene vingers,
zodat er altijd wel een paar mensen zijn, die even een schoffeltje door het perkje kunnen en willen halen.

Heeft u er zin in om dit tuintje in zijn oude glorie te herstellen, stuur dan een mailtje naar: ellesdejong@gmail.com.

Vertaal via Google Translate

Handig

Alarmnummer: 112
Afvalcoach: 0683 980 469 (Herman)
Gemeente: 14 0346
Gemeente whatsapp: 06 13 53 45 89
Portaal:  0800 – 76 78 225 of met
Portaal met mobiele telefoon 0318 – 89 89 89
Wijkagent J. Steenbeek: 0900 8844
Dier in Nood (dierenpolitie): 144
Dierenambulance: 0653 315 557
Handje Helpen: 0647 298 195
Welzijn Stichtse Vecht: 0346 29 07 10