Antilopespoor neemt voortouw opzetten sportuitleen

logo-antilope150pixelsDe wijkcommissie  heeft alle wijkcommissies in Maarssenbroek benaderd om te kijken of er interesse is in het opzetten van een sport- en speluitleen. Alle bewoners uit de wijken van Maarssenbroek zouden van deze uitleen gebruik moeten kunnen maken. Doel is de kinderen meer naar buiten te krijgen om lekker samen te sporten.

De wijkcommissie is al jaren erg actief. Ieder jaar organiseert wij een drietal kinderactiviteiten, afgelopen jaar zelfs vier. Eén van de activiteiten staat altijd in het teken van bewegen, door middel van sporten, spelen of dansen of een combinatie daarvan. Voor het bewegen huurt de commissie materialen als wij die zelf niet in huis hebben.
JOGGHet idee voor het opzetten van een sport- en speluitleen kwam na het zien van de cijfers over overgewicht van kinderen in Maarssenbroek tijdens een bijeenkomst van Jongeren Op Gezond Gewicht kortweg JOGG. Vorig jaar hebben een aantal informatiebijeenkomsten plaatsgevonden van JOGG en naar aanleiding daarvan was de eerste actie van de wijkcommissie om te stoppen met alleen maar snoep uitdelen bij de activiteiten, maar die te vervangen door fruithapjes. De kinderen vonden dit trouwens erg lekker.
Daarnaast willen we proberen nog meer de kinderen naar buiten te halen om te sporten. Helaas is het nogal onhandig om iedere keer naar Utrecht te moeten rijden om daarvoor spullen te halen. Huren via internet levert nog wel eens te grote materialen op en is duur.

Daarom ontstond het idee om te kijken welke wijkcommissies of bewoners ook dit soort activiteiten hebben of willen ontwikkelen en of het mogelijk is om een sport- en speluitleen Maarssenbroek te realiseren.
Binnen een dag reageerde OSM dat zij nog wat spulletjes hebben die de wijkcommissies mogen gebruiken. Hoe één en ander uitgewerkt gaat worden hangt af van de interesse vanuit de andere wijken. Wijkcommissie Antilopespoor gaat hoe dan ook door met het organiseren van activiteiten.